19 Nisan 2017 Çarşamba

T. May sürprizini yaptı

T. May bakanlar kurullu toplantısının ardından İngiltere'nin 8 Haziran'da erken seçime gideceğini açıkladı.

T. May, bugün Avam kamarasına başvuracak. Seçimlerin yapılabilmesi için Avam kamarasında üçte ikilik nitelikli çoğunlukla kabul edilmesi gerekiyor.

Avam kamarasında 650 sandalye bulunuyor. Avam kamarasında May'in Muhafazakar partisinin 330 ve İşçi Partisi'nin 229 vekili var.

Zaten İşçi Partisi lideri daha önce erken seçimin önlerine gelmesi halinde bu kararı destekleyeceğini söylemişti. O açıdan erken seçim kesin yapılacak!


Niye?

T. May Brexit sürecinin daha hızlı yürütülmesini ve özellikle Avrupa Birliği ile yapılacak anlaşmalarda elinin güçlenmesini istiyor.

Avrupa'da seçimler devam ediyor;

Hollanda seçimleri geride kaldı ve piyasa etkisi pozitif oldu. Ufukta Fransa ve Almanya seçimleri varken buna bir de İngiltere eklendi.

Açıklama öncesinde May'in sağlık nedenleriyle istifa edeceği yönünde spekülasyonlar vardı. Bu da haliyle GBP'de değer kaybına neden olmuştu. Ancak aslında erken seçimin May'in elini güçlendirmek amacıyla yapıldığının anlaşılmasının ardından GBP'de değer kazancı gözlendi.



ÇEKİNCE:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Ayrıca bu yorumlar çalıştığım kurumu kesinlikle bağlamamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder