19 Temmuz 2016 Salı

TCMB faiz indirimlerinde sona yaklaşıyor

Darbe girişimine bağlı olarak TCMB'nin faiz indirim ihtimalinin azaldığına yönelik beklentiler oluşmuştu. Ancak TCMB 25 bp olsa da üst bantta faiz indirimine devam etti. TCMB bugünkü PPK toplantısında para politikasının üst bandını %9'dan %8,75'e indirdi.


TCMB'nin faiz indirim adımını 50 bp'den 25 bp'ye indirmesi ise TCMB'nin faiz indirimlerinde sona yaklaştığı şeklinde yorumlandı. TCMB'nin bir miktar daha indirim yapabileceği; ancak manevra alanının azaldığını düşünüyorum. Zira yurtiçi tansiyondaki artış, enflasyonun yükselişe geçmesi ve TL'deki değer kaybı TCMB'nin önümüzdeki dönemde elini zayıflatacak gelişmeler.


ÇEKİNCE:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder