Bu bloğun hayata geçirilmesindeki asıl amaç; anlaşılmayan ekonomik terimleri anlaşılır hale getirmek, bilinmeyen ekonomik terimleri bilgi dağarcığımıza kazandırmak ve en önemlisi ise bu kavramların hayatımızda bize nasıl fayda sağlayacağı yönde tespitlerde bulunmaktır. Ekonomi ve finansın bir dil olduğunu düşünürsek; bu dili anlamamak ve konuşamamak bizi dünyaya, dünyayı da bize yabancılaştıracaktır. Amacımız da zaten bu bilinirliği oluşturmak olacak.
Türkiye vatandaşları, tüketim eğilimi yüksek olan insanlardan oluşmaktadır. 2014 itibariyle Türkiye'nin tasarruf oranı yüzde 13'lü seviyelerdedir. Yani Türk insanı 100 TL kazanıyorsa bunun 87 TL'sini harcıyor, geriye kalan 13 TL'sini ise tasarruf ediyor. Tasarruf oranının bu denli düşük olması ise Türkiye için bir takım olumsuz durumları beraberinde getiriyor. Biz bu noktada harcamalarımızda bir aşırılık var mı? Harcadığımız para ile daha fazla bir şey alabilir miydik? Aynı parayla aynı ihtiyaçlarımızı giderebildiğimiz, kalanıyla da tasarruf eğilimimizi artırabildiğimiz bir durum olabilir mi? sorularını sorarak daha bilinçli harcama yapmaya yönelik tavsiyeler oluşturmaya çalışacağız.
Bloğumuz zaman içinde içerik açısından zenginleşecek, tüketim ve tasarruf alışkanlıklarına ışık tutacaktır. Sizlerden gelen geri bildirimler ise ihtiyaç dahilinde bilgi olarak size teslim edilecektir. Bu vesile ile geri bildirimlerinizi çekinmeden iletebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder